Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

Društveno odgovorna i edukativna akcija „Pošumimo Hrvatsku zajedno“

Hokejaši Medveščaka u suradnji s Hrvatskim šumama od svake prodane sezonske ulaznice za svoju iduću EBEL sezonu doniraju sadnicu za opožarena područja Splita i okolice. Iako se tek zbraja šteta uzrokovana požarima koji su ovog ljeta poharali područje Splita, ova je nepogoda još jednom pokazala i humano lice građana Hrvatske – iz svih krajeva Lijepe naše na požarišta su se slijevali anonimni junaci spremni pomoći sugrađanima u nevolji. U ovu inspirativnu priču o pomoći i herojstvu uključio se i Klub hokeja na ledu Medveščak, koji će za svaku prodanu sezonsku ulaznicu za svoju iduću EBEL sezonu, koja počinje u nedjelju 10. rujna, Hrvatskim šumama donirati sadnicu za opožarena područja Splita i okolice.

„Ovakve hvalevrijedne akcije od koristi su za cijelo društvo, koje osim što sudjeluje u saniranju katastrofe golemih razmjera, razvija samosvijest o opasnostima koje donose požari. Svjedoci smo cijelog niza požara koji su nastali zbog nemara, a upravo je to dio na kojem svi zajedno kao društvo moramo poraditi. To ovoj akciji daje i edukativni karakter te osjećaj zajedništva koji je bitan svakoj naciji kako bi opstala“ – izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Za jedan opožareni hektar tla potrebno je oko dvije tisuće sadnica, što znači da je pred svima mnogo posla oko vraćanja prvobitnog izgleda nastradalim područjima. Stoga u Medveščaku i Hrvatskim šumama ističu kako je ovo tek prvi korak u akciji 'Pošumimo Hrvatsku zajedno' – akcija će trajati do samog kraja hokejske sezone, do proljeća, kada bi i započelo pošumljavanje opožarenih područja.

Akciju započinjemo tako da svaka naša prodana sezonska ulaznica predstavlja jednu sadnicu koju doniramo za pošumljavanje opožarenog Splita i okolice. U ovoj početnoj fazi odmah doniramo 1026 sadnica vrste koja najbolje odgovara ovom području i koja će u što kraćem periodu pomoći da se požarom stradalo područje prirodno obnovi te spriječe neke moguće opasne posljedice kao što su erozija tla i slično. Ovime otvoreno pozivamo sve naše navijače, partnere, sportske prijatelje i simpatizere da se uključe u akciju, kako bismo zajedno našu obalu i otoke stradale u požarima pošumili i ponovno učinili zelenima“ – zaključio je Ranko Vučinić direktor komunikacija Medveščaka .

posumimo