Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

Državno natjecanje šumarskih radnika sjekača

U Našicama će se 9. rujna 2017. održati Državno natjecanje šumarskih radnika sjekača. Jedinstvena je to prilika da se javnosti prezentiraju sve vještine i umijeće sjekača, šumarskih radnika koji svoj posao obično rade u dubini šume. Gledateljima će se ujedno prezentirati šumarska struka, koja u Hrvatskoj ima povijest i tradiciju dužu od dva i pol stoljeća. Službenim početkom organiziranog šumarstva smatra se, naime, godina osnutka prvih triju šumarija na ovim područjima, 1765., i to na području Otočke pukovnije u Krasnu, Ličke pukovnije u Oštarijama te Ogulinske i Slunjske pukovnije na Petrovoj gori. Malo koja druga struka s ovih prostora može se pohvaliti tradicijom od 250 godina kontinuiranoga djelovanja po postulatima koji kako su vrijedili na početku, vrijede i danas.

Natjecanja sjekača započela su još davne 1964. godine u Delnicama, a Uprava šuma podružnica Našice sad je po prvi put domaćin natjecanja.

Pozivamo sve zainteresirane da pogledaju umijeće sjekača u nekoliko disciplina u subotu, s početkom od 8:30 h, u Velikom parku u Našicama.

dani1 hs